Göngyölt csirkemell datolyás-kéksajtos töltelékkel

Göngyölt csirkemell recept
  • Előkészítés
    20 perc
  • Sütés/főzés
    40 perc
  • Adag
    5
  • Megtekintés
    1 537

Egy olyan ünnepi recepten gondolkodtam, ami látványos és isteni finom. Így esett a választás egy baconbe göngyölt csirkemell receptre. Ez alkalommal gorgonzola sajtos (kéksajt) -datolyás változat készült. A bacon roppanós külsejét a töltelék krémessége tökéletesen ellensúlyozza. Én csirkemellből készítettem, mely az egyik leggyakrabban fogyasztott húsféle. A recept elkészíthető pulykából vagy sertés szűzből is.

Az ünnepi készülődés a mai rohanó életmód mellett egy kicsit több szervezést igényel. Ezzel a fogással a siker nem marad el. Gyakran megtörténik, hogy a vendéglátónk a konyha és az ebédlőasztal között szaladgál teli tálakkal és üres tányérokkal. Ezzel a praktikusnak is nevezhető göngyölt csirke recepttel időt nyerhetsz, arra is, hogy a szeretteiddel az asztalnál töltsd a konyha helyett.

Praktikus sütővel dolgozni. Ugyan kíván némi előkészületet, viszont azt követően a sütő elvégzi a munkát. Ez a fogás rövid idő alatt elkészthető, akár a vendégek megérkezte előtt is. Felszolgálásig az étel melegen tartható a zárt sütőben, ez ad némi lehetőséget a szervezésre.

A baconbe göngyölt csirkemellet gorgonzolás-datolyás sajtkrémmel töltöttem meg. Ez egy isteni finom sajtkrém, amit valójában sokféleképpen felhasználható. Tökéletes mártogatós, szendvicskrém vagy töltelék is lehet belőle.

Tippek a göngyölt csirkemell recepthez

– A tölteléket érdemes a hússzelet hosszabb részére tölteni. Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan feltekerhető a csirke rolád.

– Lehetőleg azonos nagyságú csirkemellet válassz! Számolj azzal, hogy a sütési idő néhány perccel változhat a sütőtől és a hús nagyságától, felgöngy¨plve a vastagságától függően.

– Ha szeretnéd, a göngyölt hús rögzítéséhez használhatsz hústűt vagy fogvájót is.

További csirkemell receptk megtekintéséhez kattints IDE.

Göngyölt csirkemell datolyás-kéksajtos töltelékkel recept videó:

Hozzávalók

Gorgonzolás-datolyás sajtkrém

Göngyölt csirke

    Receptleírás

    Lépés 1
    Datolyás-gorgonzolás sajtkrém

    Először készítsd el a tölteléket. Ehhez tedd a mascarponét, a gorgonzolát és a kimagozott és apróra vágott datolyát egy keverőtálba.

    Lépés 2
    Datolyás-gorgonzolás sajtkrém

    Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd készre a sajtkrémet. Tedd félre felhasználásig.

    Lépés 3
    Göngyölt csirkemell recept

    Ezután egy késsel óvatosan nyisd meg a csirkemellet és teríts ki.

    Lépés 4

    A nyitott hússzeleteket klopfold ki, ügyelve, hogy ne lyukadjon át a hús, majd ízesítsd sóval és borssal mindkét oldalát.

    Lépés 5

    A hússzeletre szedj gazdagon a sajtkrémből, majd göngyöld fel a csirkét.

    Lépés 6
    Göngyölt csirkemell göngyölés

    Lépés 7
    Göngyölt csirkemell baconba tekerése

    Teríts a munkafelületre 2 szelet bacont, helyezd rá a roládot, majd óvatosan tekerd a roládra a bacont.

    Lépés 8
    Göngyölt csirkemell

    Az elkészült tekercseket helyezd egy olajozott tűzálló tálba.

    Lépés 9
    Göngyölt csirkemell

    175 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre 40 perc alatt.

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük