- 2022.12.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés20 perc
- Sütés/főzés40 perc
- Adag5
- Megtekintés1 625
Egy olyan ünnepi recepten gondolkodtam, ami látványos és isteni finom. Így esett a választás egy baconbe göngyölt csirkemell receptre. Ez alkalommal gorgonzola sajtos (kéksajt) -datolyás változat készült. A bacon roppanós külsejét a töltelék krémessége tökéletesen ellensúlyozza. Én csirkemellből készítettem, mely az egyik leggyakrabban fogyasztott húsféle. A recept elkészíthető pulykából vagy sertés szűzből is.
Az ünnepi készülődés a mai rohanó életmód mellett egy kicsit több szervezést igényel. Ezzel a fogással a siker nem marad el. Gyakran megtörténik, hogy a vendéglátónk a konyha és az ebédlőasztal között szaladgál teli tálakkal és üres tányérokkal. Ezzel a praktikusnak is nevezhető göngyölt csirke recepttel időt nyerhetsz, arra is, hogy a szeretteiddel az asztalnál töltsd a konyha helyett.
Praktikus sütővel dolgozni. Ugyan kíván némi előkészületet, viszont azt követően a sütő elvégzi a munkát. Ez a fogás rövid idő alatt elkészthető, akár a vendégek megérkezte előtt is. Felszolgálásig az étel melegen tartható a zárt sütőben, ez ad némi lehetőséget a szervezésre.
A baconbe göngyölt csirkemellet gorgonzolás-datolyás sajtkrémmel töltöttem meg. Ez egy isteni finom sajtkrém, amit valójában sokféleképpen felhasználható. Tökéletes mártogatós, szendvicskrém vagy töltelék is lehet belőle.
Tippek a göngyölt csirkemell recepthez
– A tölteléket érdemes a hússzelet hosszabb részére tölteni. Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan feltekerhető a csirke rolád.
– Lehetőleg azonos nagyságú csirkemellet válassz! Számolj azzal, hogy a sütési idő néhány perccel változhat a sütőtől és a hús nagyságától, felgöngy¨plve a vastagságától függően.
– Ha szeretnéd, a göngyölt hús rögzítéséhez használhatsz hústűt vagy fogvájót is.
További csirkemell receptk megtekintéséhez kattints IDE.
Göngyölt csirkemell datolyás-kéksajtos töltelékkel recept videó:
Hozzávalók
Gorgonzolás-datolyás sajtkrém
Göngyölt csirke
Receptleírás
Először készítsd el a tölteléket. Ehhez tedd a mascarponét, a gorgonzolát és a kimagozott és apróra vágott datolyát egy keverőtálba.
Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd készre a sajtkrémet. Tedd félre felhasználásig.
Ezután egy késsel óvatosan nyisd meg a csirkemellet és teríts ki.
A nyitott hússzeleteket klopfold ki, ügyelve, hogy ne lyukadjon át a hús, majd ízesítsd sóval és borssal mindkét oldalát.
A hússzeletre szedj gazdagon a sajtkrémből, majd göngyöld fel a csirkét.
Teríts a munkafelületre 2 szelet bacont, helyezd rá a roládot, majd óvatosan tekerd a roládra a bacont.
Az elkészült tekercseket helyezd egy olajozott tűzálló tálba.
175 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre 40 perc alatt.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Göngyölt csirkemell datolyás-kéksajtos töltelékkel
Hozzávalók
Gorgonzolás-datolyás sajtkrém
Göngyölt csirke
Follow The Directions
Először készítsd el a tölteléket. Ehhez tedd a mascarponét, a gorgonzolát és a kimagozott és apróra vágott datolyát egy keverőtálba.
Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd készre a sajtkrémet. Tedd félre felhasználásig.
Ezután egy késsel óvatosan nyisd meg a csirkemellet és teríts ki.
A nyitott hússzeleteket klopfold ki, ügyelve, hogy ne lyukadjon át a hús, majd ízesítsd sóval és borssal mindkét oldalát.
A hússzeletre szedj gazdagon a sajtkrémből, majd göngyöld fel a csirkét.
Teríts a munkafelületre 2 szelet bacont, helyezd rá a roládot, majd óvatosan tekerd a roládra a bacont.
Az elkészült tekercseket helyezd egy olajozott tűzálló tálba.
175 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre 40 perc alatt.
Szólj hozzá!